Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Szajlai Holt-Tisza,Tiszabábolnai Rákóczi Sporthorgász Egyesület
Cím: 3465 Tiszabábolna, KülterületEmail: baljan1@freemail.hu
Web: www.tiszababolna.huTelefon: 06-20-984-1129

Bevezető

Horgászat Tiszabábolnán
Településünk határában lévő vizeken sokan hódolnak kedvenc időtöltésüknek, a horgászatnak, a környékről sokan keresik fel a Szajlai Holt-Tiszát és a Tisza-tavat. Tiszabábolnán minden adott ahhoz, hogy a horgászok, pihenni vágyók kellemesen töltsék el szabadidejüket. A csónakkikötőnk május elejétől október végéig üzemel. A Tiszabábolnai Rákóczi Sporthorgász Egyesület teljes körű horgászati ügyintézést végez. Egyesületünk irodája Tiszabábolnán, a .............
A ............. a tagsági engedélyek megújítására, területi engedélyek, napi-és hetijegyek vásárlására van lehetőség.
Pénteki napokon szervezzük a horgászok vizsgáztatását. A vizsgára előzetes jelentkezés szükséges. A Halászati törvény szerint állami horgászjegyet az a ( 14. életévét betöltött ) személy kaphat, aki rendelkezik horgászvizsgával, vagy az előző évi horgászjegyét bemutatja, horgászszervezeti tagságát igazolja és a fogási naplóját leadja. A horgászvizsgát a halászati hatóság által kiadott vizsgabizonyítvánnyal, más országban tett vizsgát pedig az erről kiállított okirattal kell igazolni.
Tehát a 14.életévét betöltött kezdő horgászok részére kötelező a horgászvizsga , amit egyesületünknél letehetnek.
Horgászati lehetőségek:
A Szajlai Holt-Tisza területe 9,6 ha. A kezelője a Községi Önkormányzat és a Rákóczi Sporthorgász Egyesület. A tavon nemcsak horgászásra, hanem csónakázásra, strandolásra is van lehetőség. A kijelölt fürdőhely a helyiek, a környékből ideérkezők kedvenc nyári fürdőző és pihenőhelye.
A tó gépkocsival megközelíthető, de szükséges gáthajtási engedély , ami a Horgászegyesület irodájában megvásárolható, fölhívjuk az idelátogatók figyelmét, hogy gépkocsival csak a védőtöltés koronáján parkolhatnak, a partszélre lehajtani tilos!
A településről kiépített út vezet a Tiszához, de a folyó a csónakkikötőből is elérhető. A Tisza Tiszavalk felőli szakasza a MOHOSZ, míg a Tiszadorogma felőli a Dél-Borsodi Agrár KFT kezelésében van, így mindkét szakaszra külön területi engedély váltása szükséges a horgászok számára.
A horgászokat, az idelátogató pihenni vágyókat tiszta, rendezett település fogadja. A Szajlai Holt-Tisza partjának rendben tartására is nagy figyelmet fordítunk. A horgászállásokon szemetesek vannak kihelyezve. Kérjük horgászainkat, hogy ügyeljenek a horgászhelyek tisztaságára!
Szeretettel várunk miden kedves horgásztársat, üdülőt, pihenni vágyót az új évben is Tiszabábolnára, a lakosságnak pedig kívánjuk, hogy érezzék magukat itthon nagyon jól, szeressék kistelepülésünket!
Hencz Zsolt Polgármester
Balázs JánosRákóczi Sporthorgász Egyesület Elnöke

Keresőszavak

horgászat, napi jegy,


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink