Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Pásti Pincék és Pihenõházak
Cím: 3413 Cserépfalu, Noszvaji út,Pásti PincesorEmail: hivatal@t-online.hu
Web: www.bortkinalok.huTelefon: (06-30)207-9977, (06-49)423-132
Fax: (06-49)423-935Gps: 47.9433200 , 20.5331710

Bemutatkozás

Cserépfalu elsõ említése 1196-ban "Cherep" néven történt. A múltját csodálatosan bemutató, Bükki Nemzeti Parkkal határos, Bükkaljai borvidéki faluban rövid idõ alatt kiépült a falusi, ifjúsági és a borturizmus ( Bükkaljai Borút). Nálunk számtalan és egyedi látnivalókban gyönyörködhet.
A csodálatos Hór-völgyében van a Subalyuk, az Oszlai tájház, s a Dél-Bükk legcsodálatosabb kilátása, pihenõhelye, az Odor-várrom, mely kõkori telep - vaskori erõd - középkori magyar vár - huszita rablóvár - lerombolták 1474 körül - hirdeti a sziklába vésett szöveg. Turista pihenõhely, õsember barlang, forrás teszi izgalmassá az amúgy is páratlan élményt.
A falu körül láthatóak kaptárkövek, hét pincesor, különleges a háromsoros Berezdi pincesor, a "hat boroshordókat õrzõ kõkatona" egy pincében, "Kisamerika" barlanglakások, Berezdi-sétány, a Csete György Kossuth-díjas építész által tervezett Millenniumi kilátó, Ördögtorony-tanösvény, Kõporlyuk.
Az 1100 fõs faluban három kiállítóhely (Subalyuk múzeum a világhírû neandervölgyi õsember leletekkel, Cserépfalvi Imre emlékszoba, Gazdaház), öt emlékmû, három galéria nézhetõ meg. A hangulatos utcákon sétálva gyönyörködhetünk 40 védett parasztházban, az 54 m magas református templomban. Megtalálható a népi mesterség, a hagyományõrzés, a népi humor is.
Cserépfalu a természeti, építészeti, kulturális értékek, a falusi turizmus hazája!
2 vendégház, 4-4 ágy
Az összkomfortos, pinceház jellegû, népi stílusú és berendezésû két vendégház a kétágú pinceház fölött helyezkedik el. A szobákban, étkezõ-konyhákban az egységes stílusú bútorzatot szõlõ és bor témájú képek, berendezési tárgyak is színesítik.
A fürdõszobák WC-mosdó-zuhanyzó elrendezésûek. Az erkélyekrõl csodálatos a panoráma a Bükk-hegységre és a településre. A vendégházak mellett parkoló, farönkös padok, asztalok, bográcsozó-hely van. A vendégházak alatti két pinceház egyikében a szõlõhöz és a borhoz kapcsolódó régi eszközök, üvegek, faragások, képek vannak. A másikban a szõlõ feldolgozás mai eszközei, mosogató, WC van.
Lent a háromágú pincében busznyi vendég fogadását tudom biztosítani. A tufából kialakított pincében címerek, térkép és bort kínáló férfi alakja is ki van faragva. Saját termelésû Leányka, Blauburger, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, cuvee borokat tudok kínálni.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink